perjantai 7. elokuuta 2015

Mökkeilyä ja piirakoita


Tiistai aamupäivä sujui kiireisissä merkeissä. Piti pakata mökille tavaroita, siivota asunto ja katsoa, että kissoilla on kaikkea ja jättää vielä lappu hoitajalle. Plääh kiire ja sitä seuraava paniikki, muistinko nyt varmasti kaiken? Katson varmaan miljoonannen kerran listaa sitten laukkua, että onkohan nyt kaikki. Huvittavinta tästä hommasta siis tekee se, että ollaan kaksi yötä pois kotoo! Kello lähenee jo viittä ja isäni soittaa olevansa matkalla hakemaan meitä. Voittaja fliilis kiireestä huolimatta kerkesin tekemään kaiken. Auton nokka suunnattiin ensin Riihimäkeen mun porukoiden luokse jossa oltiin ensinmäinen yö. Koira matkusti hienosti autossa. Samalla ehdin käydä moikkaamassa tuttuja kun niitäkin niin harvoin näkee.
Illalla ajoissa nukkumaan ja aamulla ajoissa ylös.
Aamulla heräsin omatoimisesti jo kello seitsemäs vaikka olin laittanut kellon soimaan vasta kahdeksalta. Noh pikkuisen aamupalaa ja kahvia, jonka jälkeen koiruuden kanssa lenkille kun matkaa mökille on kuitenkin parin tunnin matka.
Kello taisi olla yhdentoista korvilla kun olimme pakanneet auton ja lähdimme suuntaamaan kohti Jaalaa jossa mökkimme on.
Matka taittui tosi kivasti. Pysähdyttiin matkalla jäätelöille ja kahveille ja koira sai vähän jaloitella. Päivä oli todella kaunis ja lämmin, joten onneksi autossa oli hyvä ilmastointi.

Viimeinkin saavuttiin mökin pihaan! Tavaroiden purku ja petien teko ja sitten saisi vain nauttia. Noh tässä vaiheessa laukkuani purettaessa huomasin sen jonkin hyvinkin oleellisen esineen puuttuvan...missä on mun kamera? No tietenkin hienosti latautumassa kotona ei siis otetakaan kuvia!
Koira nautti oikein sydämensä kyllyydestä. Juoksi ympäriinsä sai olla kokoajan ulkona. On rauhallista ja metsää ja järvi, mitä muuta voi koira toivoa!
Ruokaa ja herkkuja sai muidenkin edestä ja illalla pääsi järveenkin leikkimään kepillä ja uimisen jälkeen lempipaikkaansa eli saunaan. Siis kuinka onnellinen ja tyytyväinen koira mun vieressä istuikaan löylyissä.
Saunan jälkeen grillailtiin vähän ja koira oli kyllä tarkkana jos jotain sattuisi hänellekki putoamaan. Noh poitsu sai ihan oman makkaran ja kyllä sitä syötiinkin nautinnolla. Sitten kello lähenekin jo puoltayötä ja eikun nukkumaan.

Seuraavana päivänä olikin lähtö. Sää ei meitä niinkään suosinut sillä vaihteeksi satoi vettä! Koiraa se ei toki näyttänyt häiritsevät.
Lähtö kahveille päätin väsätä vielä mustikkarahkapiirakan ja voin sanoa, että oli hyvää!
Sitten ei muutakuin kamat kasaan ja autoon ja kohti Järvenpäätä. Nautittiin kyllä täysin siemauksin, mutta harmitti vähän tuo lyhyt aika ja sen kameran unohtuminen.
Myöskin kolmen vuoden nolla punkkisaldo sai loppua! Siis niitä vilisi kokoajan. Yhtään kiinnittynyttä ei ole näkynyt, mutta käppäileviä punkkeja sai kyllä olla vähä väliä nyppimässä...hyi!

Kotiin päästyä oli koira ihan naatti ja kävi suoraa nukkumaan omalle paikalleen. 
Kissatkin ottivat kovalla mourulla meitit vastaan ja olivat ihmeen iloisia jälleen näkemisestä. Oletin jo, että niillä olisi ollut ikävä. Paskanmarjat ruoka oli vaan päässyt loppumaan kupista. Kun olivat saaneet ruokansa lähti kehruukoneet käyntiin ja kovaa puskettiin ja nuoltiin sekä yökin nukuttiin kainalossa!



Mustikkarahkapiirakka

Pohja:
150g margariinia
1,5dl sokeria
1 muna
3dl vehnäjauhoja
1 tl vaniliinisokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
4dl mustikoita
2 prk valio maustettua rahkaa (sitruuna)
1 muna
1/2 dl sokeria

Sekoita sokeri ja margariini keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. (itse käytin halkaisijaltaan 30cm vuokaa). Esi paista uunissa 200 astetta, keskitasolla n. 15min.
Kun pohja on uunissa tehdään tähän väliin täyte.
Sekoita muna ja sokeri keskenään ja lisää sitten rahka. Sekoita tasaiseksi. Ota pohja uunista ja kaada mustikat pohjan päälle, jonka jälkeen kaada täyte mustikoiden päälle tasaiseksi kerrokseksi.
Laita piirakka uuniin vielä toiset 15min ajaksi.
Ota piirakka uunista & eikun herkuttelemaan.
Ohje toimii myös erittäin hyvin mansikoiden tai vadelmien kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti